Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Vi lär dig bemästra hopprepet

TILBAGE TIL GRUNDLÆGGENDE

HAR DU OGSÅ VÆRET DEL AF...

...at du puslede over et problem i dagevis, endda uger, for så at indse, at det svar, du ledte efter, ikke var nær så kompliceret, som du troede? At det svar, du ledte efter, i virkeligheden hele tiden lå lige foran din næse? Så er du langt fra alene. På en eller anden måde ser det ud til, at vi mennesker har en tendens til at gøre tingene sværere, end de egentlig burde være.

I jagten på den perfekte træningsform er der sikkert mange mennesker, der er gået denne vej. Så i modsætning til at gøre det svært for os, vil vi i dag slå et slag for en øvelse, der virkelig går "back to basics". Hop reb hoppe.

AT HOPPE HOPPERET ER EN TYPISK ØVELSE, DER ER GLEMT I TRÆNINGSMÅLET.

Måske netop fordi det er så enkelt. Men at hoppe reb er faktisk en fænomenal helkropsøvelse.
Ved at hoppe i reb træner du ikke kun din kondition, men også styrken og smidigheden af ​​din krop, ben og skuldre. I modsætning til mange cardiomaskiner træner hopperebet også vores koordination og balance.

Her er vores ti bedste tips til at blive en sand mester i sjippetov.

1. Skaf dig et godt hoppereb.
Jo bedre rebet, jo nemmere og sjovere bliver det at træne. Speedropes er for dem, der ønsker at hoppe dobbeltspring og hurtige enkeltspring. De har en tyndere ledning, der reagerer lettere på håndleddets rotation. Tykkere hoppereb kræver mere kraft for at rotere, men er nemmere at kontrollere, hvilket kan være godt for en begynder. Vi vil kun anbefale vægtede reb til erfarne springere, der ønsker at få yderligere træning i deres arme og håndled. Til at øve teknik er uvægtede reb bedre egnede.

2. Juster hopperebet efter din højde.
Et korrekt justeret hoppereb er essentielt for at kunne hoppe rigtigt uden at skulle få fødderne fanget i rebet eller at skulle krumpe som en gal. For at finde din højde skal du stå lige på begge fødder. Så placerer du midten af ​​rebet under en af ​​dine fødder. Når du trækker rebet op, skal håndtagene nå op til lige over dine brystvorter. Du skal kun justere det ene håndtag, så rebet sidder ordentligt. Det er bedre at rebet er lidt for langt end omvendt. Så kan du altid finjustere yderligere.

3. Brug sko.
Når man træner med hoppereb, og især som nybegynder, er der en overhængende risiko for at blive pisket af sit eget reb. For at undgå ømme tæer, og for at få en blødere landing ved hvert hop, anbefaler vi, at du bruger sko.

4. Varm op.
Ved opvarmede muskler og led mindskes risikoen for nedslidning og skader. Enhver øvelse er bedre med en opvarmet krop. Fokuser på opvarmning af håndled og ankler, skuldre, ben og lægge samt kernen. Start med at hoppe roligt i et minut eller deromkring, før du øver højden på springenes tempo.

5. Find et godt springunderlag.
Sørg for, at det er klart på gulvet, og at det er helt glat. Kanter og revner er ikke gode. Sørg for, at der er fri plads foran, bagved og over dig. Det er meget irriterende at miste rytmen i springet på grund af, at rebet sidder fast under sin bane.

6. Prøv at hoppe blødt.
Mange begyndere har en tendens til at lande hårdt på hele foden. Det bliver både sværere og mindre effektivt. Prøv at holde dig let på tæerne og brug hoppet fra dine ankler og ben. Rigtig gode hop skal føles hoppende og lette. Prøv at lege med højden af ​​springet og hoppe fra den ene fod til den anden for at få en god følelse af lethed og hoppe.

7. Drej hopperebet med dine håndled.
Med et hoppereb i den rigtige størrelse, skal du ikke skulle dreje dine underarme og skuldre for at fuldføre hvert hop. Øv dig i at lade lette håndledsrotationer drive rebet rundt i stedet for at lave store cirkler med dine underarme. Dette vil spare dig for utrolig meget energi.

8. Hold skuldrene nede.
Som ny springer er man ofte anspændt i starten. Så vil skuldrene spænde op og gå op mod ørerne. Du vil både hoppe bedre og undgå en stiv nakke, hvis du holder skuldrene nede.

9. Hold albuerne tæt ind til kroppen.
Mange mennesker har en tendens til at lade deres arme strække sig ud til siderne, når de hopper, især når de hopper dobbeltspring. Vi sparer kræfterne og undgår mælkesyre i skuldrene, hvis vi holder albuerne tæt ind til kroppen. Lad dem ikke strække sig mere end 10 cm fra dine sider.

10. Øv, øv øv.
Springreb er en kompleks øvelse. At komplekse øvelser kræver træning er gammelt. For at blive en bedre springer anbefaler vi, at du afsætter cirka 5 minutter af sessionen til at øve dig i sværere spring, såsom dobbeltspring eller krydsning af arme, og derefter cirka 5-10 minutter med bare at springe normalt. Det bliver helt sikkert fantastisk træning!

DEN ERFARE JUMPER

Når du har vænnet dig til dit spring, vil du nemt kunne trække dit hoppereb frem, så snart du har lyst til at træne. Selve rebet hverken fylder eller vejer noget, hvilket gør det nemt at komme i tasken. Og det eneste træningstøj, der kræves, er et par sokker og noget let og afslappet at hoppe i. Springrebet er perfekt, når du er ude at rejse, og/eller når du mangler tid til at træne. Springreb kan laves næsten overalt, så længe du leder efter en fri overflade. Dette skaber perfekte træningsmuligheder for effektiv træning, hvor end du er, når du vil.

Nogle atleter, der virkelig har grebet hopperebet, er bokserne. Takket være hopperebets evne til at træne både kondition, styrke, smidighed og balance, har boksere altid elsket hopperebet. Det synes vi også du skal!

SE ET UDVALG AF VORES BOKSEPAKKER OG HOPPER NEDENFOR: