Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Så många frågor. Finns det ens något rätt svar?

SÅ MANGE SPØRGSMÅL. ER DER OVERBUDET ET RIGTIG SVAR?

ET FÆLLES SPØRGSMÅL.

Et af de mest almindelige spørgsmål vedrørende træning i fitnesscenter må være: hvad bænkpresser du?
Vi kan ikke svare på, hvorfor bænkpressen har fået sådan en status blandt alle fitness-øvelser, men på en eller anden måde er den blevet en målestok frem for alt blandt mange af de mænd, der morer sig med vægtstænger og håndvægte.

Et andet almindeligt opfølgende spørgsmål vedrørende bænkpressen er, hvor bredt personen holder. Når det kommer til hvordan styrkeøvelser skal udføres, er der mange forskellige tankegange. Så i dag tænkte vi, at vi ville give vores svar på, hvilken bredde du skal holde dig til.

Til at begynde med kan vi nævne bænkpressens forskellige yderpunkter. På den ene side har vi et smalt greb.

SMALT GRÆB

Et smalt greb er generelt skulderbredde eller lidt bredere end skulderbredde.
Når vi holder smallere, skal stangen rejse længere mellem at være på strakte arme til at røre brystet. Smalle pres kan udføres, så albuerne bøjes til siderne eller de bøjes ned mod maven. Et smalt greb tager meget på tricepsmusklerne, lats og øvre brystmuskler.

BREDT GRÆB

Bredt greb er kendetegnet ved, at hænderne har en afstand på 1,5 til 2 gange bredden af ​​skuldrene. Styrkeløftere har en tendens til at have et så bredt greb som muligt for at skulle løfte stangen så kort som muligt mellem lige arme og have stangen på brystet. Et bredere greb betyder, at øvelsen udfordrer hele brystmusklerne og skulderbladene.

Ingen af ​​disse måder er forkerte. Tværtimod har begge varianter deres styrker, som kan supplere hinanden. Derfor bliver vores svar på spørgsmålet heller ikke sort/hvidt. Når det kommer til teknologi, er vi meget på det rene med, at det skal udføres med så lille risiko for skader som muligt. Ingen motion er god motion, hvis det er skadeligt. Men ud over at holde sig inden for grænserne for menneskelig ergonomi, mener vi, at der ikke er noget rigtigt eller forkert.

Det eneste, vi rent faktisk kan tro er forkert, er ikke at variere.
Jo mere vi varierer vores teknik ved nogle gange at holde bredt og nogle gange holde smalt, jo bedre vil vores muskulatur udvikle sig til at klare begge dele. Den bedste måde at hæve dit laveste niveau på er ikke altid at gøre det, du er bedst til. Snarere det modsatte.

SE ET UDVALG AF VORES BEDSTSÆLGENDE TRÆNINGSBÆNK: