Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Bemästra konsten av att lyfta tungt!

MÆR KUNSTEN AT HEAVY LIFT!

EN UOVERTRUFFEN FØLELSE.

Der er få ting, der øger selvtilliden, som at blive overrasket over, hvad vores kroppe kan klare. Dette fører til, at mange, der regelmæssigt træner maksimal styrke, føler sig både roligere og mere harmoniske, to effekter vi hos Gorilla Sports kan stå inde for.

Vi håber, at alle får opleve den fantastiske følelse af at være kapabel og stærk. Denne følelse opnås lettest ved at møde vores frygt og turde prøve. At løfte tungt er altid skræmmende i starten. Men jo mere vi træner, desto mere sikre bliver vi med vægtene.

Uanset hvilke løft du vil blive god til, er der nogle punkter, der er universelle for al form for vægttræning. Nedenfor giver vi nogle nyttige råd til dig, der vil løfte tungt.

1. FORBERED KROPPEN.

Alle løft udgår fra vores egen krop. For at kunne løfte så godt som muligt bør vi give vores krop de bedste forudsætninger. Her spiller kost, søvn, bevægelighed og opvarmning en afgørende rolle. Før du går på de tunge vægte, skal du sørge for at:

Lad op med energi før træningen. Sørg for, at blodsukkerniveauerne er gode. Tag gerne en form for PWO. Om det er en ostemad eller en PWO-shake er ikke så vigtigt, så længe maden er letfordøjelig, og du hverken føler dig tom i maven eller propmæt. Årsagen til, at vi vil have ordentlige blodsukkerniveauer, er for at sikre, at hjernen får tilstrækkelig med energi under hele træningen og kan sende stærke motoriske nervesignaler til dine muskler.
Opvarmning. For at sikre god teknik bør vi varme ordentligt op, inden vi går hen til vægtstangen. Under opvarmningen varmer vi ikke kun kroppen op, denne del er mindst lige så vigtig for hovedet at indstille sig på den kommende aktivitet. Opvarmningen bør inkludere:
En dynamisk strækdel for at blødgøre muskler og led
En kortere konditionsdel for at få gang i blodcirkulationen
En afsluttende forøvelsesdel, hvor vi gennemgår de kommende øvelser for at sikre, at de rigtige muskler er aktiverede. Denne del udføres med lav vægt.

2. FOKUS.

Den mentale forberedelse er mindst lige så vigtig som den fysiske. En varm krop med et ufokuseret hoved kan forårsage lige så mange problemer som det modsatte. Lad opvarmningen være et tidspunkt, hvor du samler dine tanker og finder dit fokus. Flyt opmærksomheden indad. Fokuser på, hvor du har din krop. Mærk, hvor du har din balance, hvordan din krop har det, samt hvilke muskler der skal blødgøres op, før du går i gang. Ved at forbedre din evne til at lytte til kroppen styrkes også din kropsbevidsthed og kropskontrol. To kvaliteter, du vil få stor gavn af i din fremtidige træning.

3. FIND DEN RIGTIGE SPÆNDING.

Når du har mestret de to tidligere punkter, vil du også blive ekspert i at finde den spænding, du har brug for. At løfte tungt betyder, at vores krop udsættes for stor belastning. Ved at aktivere kroppen på forhånd forbereder den sig på de kommende vægte. Spændingen udgår fra kernen og spreder sig ud i arme og ben. Du vil føle dig varm, fokuseret og stabil, før du begynder alle løft.

4. TEKNIK.

At være stærk er helt nyttesløst, hvis vi ikke træner vores teknik. En god teknik kendetegnes ved, at vi får så god udnyttelse som muligt af den styrke, vi besidder. Ved altid at løfte så korrekt som muligt trænes et effektivt bevægelsesmønster ind i rygmarven. Og ikke nok med at vi kan løfte mere, løftene bliver også sikrere at udføre i længden, hvis vi lærer at løfte ordentligt. Hvordan vi bør træne teknik kan således kaldes en “no brainer”.

5. VÆGTVANE.

Kroppen er utrolig tilpasningsdygtig. Det viser sig tydeligt, efter at have løftet et stykke tid. Ved regelmæssigt at løfte tunge vægte vil du snart bemærke, hvordan vægten føles lettere og lettere. Det skyldes ikke kun, at du bliver stærkere, men også at din krop bliver bedre til at spænde kernen, balderne og benene. Vægtvane trænes bedst op gennem regelmæssig træning med højere vægte. En anden god måde er ved tunge løft - som for eksempel dødløft - at holde vægtstangen i topstillingen et stykke tid og vænne sig til dens masse. Det samme kan du gøre i topstillingen efter en tung squat eller en skulderpres. Hold blot vægten der og træn på at holde spændingen i kroppen.

6. MÅLBEVIDSTHED.

Forsøg at være struktureret og målbevidst, når du træner med tunge vægte. Hav en tydelig plan både over tid og før hver træning. Det sætter træningspassene sammen og skaber en helhed, der vil gøre, at du ser gode resultater hurtigere. Som altid anbefaler vi vores fantastiske online-coaches. Med deres ekspertise får du nødvendig støtte, gode råd og tydelige kost- og træningsplaner.

Stort held og lykke med din løftning.

SE ET UDVALG AF VORES VÆGTSTANGSPAKKER HERUNDER: