Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Gör det ordentligt

Hvis du skal gøre noget, så GØR DET ORDENTLIGT

Seks for et årti siden...

...slog en bølge over svenske fitnesscentre rundt om i landet. Et relativt ukendt vægtredskab havde taget træningsverdenen med storm. En jernkugle med et håndtag, der stammer fra Rusland, ville blive det nye sorte for dem, der ville følge med i de nyeste trends. I modsætning til tidligere vægtudstyr såsom håndvægte og vægtstænger, kunne disse jernklumper ikke kun løftes op og ned, men også svinges, vugges og kastes rundt på en række forskellige måder. Og den mest populære måde at håndtere bolden på var kettlebell swing-øvelsen.

I dag er kettlebellen en oplagt funktion i de fleste fitnesscentre og mange højintensive træningsformer inviterer gerne kettlebellen til at bidrage til både styrke- og konditionstræning. Så i dag tænkte vi, at vi ville give nogle tips til, hvordan du kan finpudse dine kettlebell swings til perfektion.

Som vi tidligere har nævnt, kan kettlebells bruges i dynamiske øvelser. Kettlebell swing er et glimrende eksempel på en sådan. Et kettlebell-swing handler om momentum og timing. Noget som begyndere ofte savner, når de forsøger at trække bolden op med armene med ren muskelstyrke. Husk derfor, at et godt kettlebell-gynge skal føles nemt. Hvis vi skal trække og trække for at få bolden op, er det tid til at sænke vægten og finde gyngen.

HER ER FIRE VIGTIGE RÅD FOR AT KOMME I DET RIGTIGE MOMENTUM:

1. Kør med hoften.
Når vi arbejder med momentum, handler det om at skabe kraft med vores stærkeste muskelgrupper. Derfor bør kettlebellens kinetiske energi hovedsageligt komme fra vores hofte og ben. Hver gang kettlebellen passerer benene for at bevæge sig fremad igen, er det tid til at skubbe arme og bolden fremad med ben og hofte. Ligesom når vi sætter en, der gynger.

2. Start med små bevægelser.
Ligesom når vi sætter en gynge på, starter vi bevægelsen med små udsving. Ved at finde den rigtige timing på hvornår vi skal give power, skal vi derfor ikke anstrenge os meget for at få et ordentligt sving på gyngen. Det samme princip gælder for dine kettlebell-gynger. Start i det små og øg hastigheden tilsvarende.

3. Lad armene fungere som kæder.
En almindelig fejl, der kan ske, når man svinger, er, at arme og skuldre spænder for meget. Prøv i stedet at slappe af og visualisere dine arme som lænker. Armenes eneste opgave er at være bindeled mellem dig selv og kuglen.

4. Bøj armene i topposition.
Et yderligere skridt til at forenkle dine sving er at bøje armene lidt, når bolden har passeret hoften. Uden at spænde armene på nogen måde, kan du bøje albueleddet for at bringe bolden tættere på din krop. Hvad dette gør er, at kuglens centripetale kraft aftager, og vi skal anstrenge os mindre for ikke at blive trukket med af kuglens fremadgående bevægelse.

Det bedste ved kettlebell-træning er, hvor alsidigt det er. Med en enkelt bold kan du lave træningspas, der udfordrer både din styrke, kondition, koordination, balance, smidighed og udholdenhed. Der er ikke noget at vente på!

SE VORES BEDSTSÆLGENDE KETTLEBELLS HER NEDENFOR: