Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Kan du bli en mästare

Med et par enkle tricks KAN DU BLIVER EN MESTER

AT BLIVE EN GOD SPOTTER ER EN KUNST, DER VÆRD AT MESTRE.

Med det mener vi ikke skolegårdsporten med at skubbe hoppende snegle væk, men evnen til at hjælpe med tunge løft. En god spotter styrker løfterens selvtillid og forhindrer uheld i at ske, når vægtene bliver tungere. At spørge en, der løfter, om de vil have hjælp til at spytte viser gode træningsvaner og bidrager til et trygt træningsmiljø. Det er også en god måde at lære andre at kende i fitnesscentret.

I dag tænkte vi, at vi ville give nogle "Do's and don'ts", når det kommer til kunsten at være der.

DO'S:

Vær forberedt på handling.
En god spotter er altid klar til at flytte ind. Se derfor ikke væk under løftet, men følg hele tiden løfterens bevægelser.

Hjælp, når tiden er inde.
At spytte handler i høj grad om at hjælpe på det rigtige tidspunkt. En vigtig del af at løfte tungt er følelsen af ​​at kunne klare løftet helt selv, derfor ønsker vi som løftere ikke at påvirke vægtstangen med nogen kraft, før vi rent faktisk skal.

Hav en god holdning.
Nogle gange skal spyttet kun aflaste et par kilo, andre gange betydeligt mere. Sørg for at du kan hjælpe uden at skade dig selv ved at opretholde en god kropsholdning.
Tilpas spyttet til løfteren. Spørg løfteren på forhånd, hvad der føles godt for ham. Ved at etablere god kommunikation allerede før løftet, vil begge parter være mere komfortable.

DON'TS 

Stå ikke for tæt på.

En almindelig fejl er at begynde at spytte for tæt på atleten. Kender I ikke hinanden særlig godt, bør I holde en rimelig afstand, så løfteren ikke skal kigge op i brystet under bænkpres eller mærke åndedrættet i nakken under squat. Der er ingen fare for at komme så tæt på, men det kan nemt blive et ubehageligt forstyrrelsesmoment for den, der letter.

Hjælp ikke for tidligt.
Dette udgør heller ingen fare, men det kan være rigtig kedeligt for løfteren. Mange gange kan de rigtig tunge løft bremse på vej op til toppositionen. En almindelig fejl er, at du som spitter begynder at aflaste dig selv med vægt, så snart stangen mister opadgående momentum. Vent i stedet med din assistance, indtil vægtstangen helt har mistet momentum, og løfteren ikke længere kan samle den op af egen kraft.

Bland ikke for sent.
At hjælpe for sent skyldes enten uopmærksomhed fra spotterens side eller usikkerhed om, hvornår der skal handles. Dette fører til, at atleten skal tabe vægtstangen baglæns, når han knæler, eller spotteren skal løfte betydeligt mere, når den løfter vægtstangen fra atletens bryst i bænkpres.

Med disse tips håber vi, at du føler dig klar til at gå ud og hjælpe, og at du med denne viden føler dig moden nok til at bede om hjælp, når vægtene bliver tungere.

SE VORES POPULÆRE TØDESÆT OG MULTIGYM NEDENFOR: