Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Använd konditionsmaskinen på ett nytt sätt

Bryd gamle mønstre BRUG CONDITIONEREN PÅ EN NY MÅDE

NÅR VI TÆNKER TRÆNINGSMASKINEN, HVAD TÆNKER VI PÅ?

Måske er det de monotone lyde af fødder, der banker på løbebåndets sorte tæppe. Eller den energiske følelse, når musikken pumper på spinningsessionen. Det er nemt for os at danne os en idé om, hvad et træningsredskab er, hvad vi kan gøre med det, og om vi kan lide at bruge det eller ej. I dag tænkte vi, at vi ville snakke mere om cardiomaskiner og hvordan vi kan bruge dem.

En cardiomaskine kan bruges på mange forskellige måder. At løbe dine sædvanlige 6 kilometer på løbebåndet er kun en lille del af bæltets fulde anvendelsesområde.

AFSTAND

Det første anvendelsesområde, vi nævner, er det mest oplagte. At løbe, cykle, ro eller stå på ski en bestemt distance. Denne måde falder naturligt for os, for det var sådan, vi havde udført den respektive aktivitet i dets naturlige miljø. Et løb oversættes let til 6 kilometer, som vi eksemplificeret tidligere. At bestemme en afstand er fantastisk, hvis det faktisk er en simulering, du vil lave. X antal meter, så er du færdig. En risiko ved denne type session er, at de kan føles uinspirerende og, ja, ganske enkelt ensformige.

TID

Et alternativ til distancetræning er at træne i tide. Vi nævnte denne måde at træne på i vores sidste blogindlæg om løbebåndstræning. For når vi gerne vil træne til tiden, er cardiomaskiner det bedste værktøj, der findes. På dem kan vi bestemme præcis, hvornår vi starter, og hvornår vi vil slutte.
Fordelen ved at træne i en fastsat tid er de mentale fordele ved altid at vide, hvor langt der er tilbage, samt det faktum, at vi kun skal holde ud, indtil tiden er inde for at være lykkedes med vores session. Denne sikkerhed får os ofte til at udholde mere, end vi tror.

INTERVALLER

Konditionsmaskinerne er ideelle til intervaltræning. Det kan gøres på flere måder.
Den mest almindelige måde at træne intervaller på er normalt at veksle en vis mængde arbejde med en vis mængde hvile. Det kan for eksempel være:

5 runder af:
3 minutters roning
1 minuts hvile

Du ved, hvornår du skal træne, og hvornår du skal hvile og kan nemt relatere til disse forhold.
En anden måde at bruge intervaller på er at arbejde med forskellige intensiteter i stedet for. Klassiske spinningsessioner bruger ofte dette.
Du finder forskellige tempoer, hvor et er let, et andet føles mellemtungt og et sidste føles virkelig hårdt. Ud fra disse forhold kan du skrive et pas, hvor du hele tiden er på farten, men arbejder i forskellige tempo. Sådan et pas kan se sådan ud:

5 min let
3 min medium tung
2 min tung

6 omgange:
1 min let
1 min tung

Her er det tiden og følelsen, du skal jagte. Ikke strækket.
Så skal du ikke kun bruge en cardiomaskine. Ligesom en vægtstang eller ethvert andet udstyr, kan et ergometer bruges sammen med andet udstyr i en kredsløbssession. Enten bruger du værktøjerne i en vis periode. Ligesom dette pas:

6 omgange:
Et minut af hver station, 15 sekunders skift mellem stationer:
Dødløft
Mavebøjninger
Bjergbestigere
Træningscykel
Hvile

Eller du bestemmer en måleværdi på ergometeret, der skal svare til gentagelser. Nogle maskiner kan vise flere forskellige værdier, såsom målere og kalorier, mens andre maskiner måske kun kan måle en stigende værdi. Ofte viser de en form for afstand, enten i meter eller miles. Uanset hvad, kan du bruge disse værdier til at inkorporere din cardiomaskine i din kredsløbstræning. Sådan et pas kan se sådan ud:

AMRAP 20 (så mange runder som muligt på 20 minutter):
20 KB sving
500 meter løb
20 goblet squats
20 kalorier roning
100 hoppereb

I denne session har vi brugt to maskiner til at vise, at de kan kombineres i samme session. Kun fantasien sætter grænser. Nu håber vi, at du er blevet inspireret til at træne dig selv med cardiomaskiner på lidt nye måder. Så når cardio føles kedeligt, så bryd dine gamle vaner!