Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Hatkärlek

HADER KÆRLIGHED Næstbedste

TRUSTERE

Har du nogensinde prøvet thrusters øvelsen? Hvis ikke, kan vi sige "du får en godbid".
Det er ikke tilfældigt, at denne vægtstangsøvelse er blevet en rigtig klassiker i crossfit-kredse. Det er tungt, slapt og vidunderligt irriterende.

Hvad er thrustere?
En thruster beskrives bedst som et kærlighedsbarn mellem øvelserne: Front squats og push press.
En front squat er en squat med en vægt, der hviler på forsiden af ​​brystet og skuldrene.
En pushpress er en skulderpres, hvor benene får lov til at hjælpe med at skubbe stangen opad i starten af ​​presset. Thrusteren bliver dermed en squat, der går direkte i en skulderpres.

Er thrustere en smerte?
Thrustere er en af ​​de mest pulsløftende vægtstangsøvelser der findes. Vægtstangens lange rejse fra en dyb squat, til et pres op på strakte arme over hovedet tvinger hele kroppen til at arbejde. Øvelsen efterlader få øjeblikke for atleten at få vejret, hvilket fører til hurtig pulsudvikling.

Hvad træner en thruster?
De muskelgrupper, der normalt mærker mest af øvelsen, er forlår, sæde og skuldre. Det er af stor betydning, at benene virkelig bliver brugt maksimalt. Hvis en thruster udføres uden eksplosivitet i benene, skal skuldrene gøre mere af arbejdet i pressen, hvilket vil kunne mærkes med det samme.

TOP TRICKS TIL AT VÆRE GOD TIL TRUSTERE:

Gør et par stykker ad gangen.
En klassisk begynderfejl går for hårdt. Thrustere kan hurtigt gå fra at føle sig fint til at være frygtelig udfordrende. Dette sker normalt efter 6 til 10 gentagelser i begyndelsen. Lav derfor ikke mere end 10 gentagelser ad gangen. Drop baren og kom ned på puls, selvom det ikke føles hårdt endnu. Dette vil gavne dig i det lange løb.

Pause i den øverste position.
Det eneste sted, stangen kan hvile i en thruster, er i dens øverste position på lige arme over hovedet. Når du kommer dertil, kan du puste ud og tage frisk luft ind inden næste gentagelse. Hvil ikke i midten nogen steder.

Vær eksplosiv.
Når du har trukket vejret og skal til næste gentagelse, skal du bare trykke på. En langsom thruster er en tung thruster. Jo mere kraft du kan få fra dine ben, jo lettere bliver pressen. Gør hver gentagelse korrekt!

En gentagelse ad gangen.
Alt andet er selvfølgelig umuligt, men med dette punkt tænker vi primært mentalt. Når du har besluttet dig for antallet af thrustere, du vil lave ad gangen, skal du bare tænke på den gentagelse, du laver lige nu. Fra toppen, til bunden og op igen. Træk vejret, og lav en ny. Ikke at blive stresset af arbejdet foran dig gør øvelsen utroligt nemmere.

Vil du have inspiration til hjemmetræning? Så finder du masser her på bloggen!

SE ET UDVALG AF VORES BEDSTSÆLGENDE BARPAKKER NEDENFOR: