Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

En övning värd att utforska

Mellem bænkpres og dødløft EN ØVELSE VÆRD AT UDFORSKES

De to giganter i pressernes verden er klart bænkpressen og rigidpressen. I dag tænkte vi, at vi ville forklare forskellen på disse klassiske pres, både når det kommer til udførelse og hvordan de påvirker vores muskulatur, samt give et tip om en øvelse, der kan forbedre vores præstation i hvert løft.

Bænkpres er en klassisk styrketræningsøvelse, der primært er rettet mod brystmusklerne, især pectoralis major - den store muskel i brystet.
Pectoralis major stammer fra brystbenet og fæstner sig til den øverste del af overarmen over bicepsmusklen.
Øvelsen udføres normalt på en flad bænk, og hovedfokus er på at løfte og sænke vægten i en lodret bevægelsesbane over Pectoralis major.
Bænkpressen er en fremragende øvelse til at opbygge brystets styrke og størrelse og engagerer triceps, skuldre og core som tilbehørsmuskler.

Strict pres, også kaldet skulderpres eller militærpres, er en øvelse, der retter sig mod deltoideusmusklerne – skuldermusklerne omkring hele skulderleddet.
Øvelsen kan udføres både stående og siddende, og kræver, at vægten presses over hovedet med en lige overkrop. For at udføre en korrekt streng presning kræves der meget kernestabilitet.

Ind i mellem
Hvis du ønsker at få muskler ind imellem disse øvelser, er der den skrå bænkpres.

Hældningsbænkpres udføres bedst på en justerbar bænk, der kan vippes mellem 30°-45° grader.
Denne øvelse kombinerer elementer fra både bænkpres og stangpres. Den er rettet mod brystet, især den øvre del, såvel som skuldermusklerne.
Skråbænkpres er fremragende til træning af de øvre brystmuskler og de forreste deltoider, skuldermusklerne.
De kan være et stærkt værktøj til at øge styrken på disse områder samt forbedre din præstation i både bænkpres og dødløft.

Med en justerbar bænk kan du udføre alle disse fantastiske presseøvelser. Bliv ekspert i alt fra bænkpres til skulderpres.

SE ET UDVALG AF VORES JUSTERBARE TRÆNINGSBÆNK NEDENFOR: