Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Hur skiljer sig dynamisk och statisk träning?

Situps eller planken? HVORDAN FORSKELLER DYNAMISK OG STATISK TRÆNING?

HVAD ER FORSKELLEN MELLEM TRÆNING DYNAMISK OG STATISK?

Dynamisk styrketræning og statisk styrketræning er to forskellige tilgange til styrketræning, der fokuserer på forskellige aspekter af muskelaktivering og ydeevne.

Dynamisk styrketræning betyder, at musklen genererer kraft gennem bevægelse. Dette kan være i form af løft, tryk, træk og andre bevægelser, der involverer en konstant ændring i musklernes længde. For eksempel er squats, sit-ups og dødløft almindelige øvelser i dynamisk styrketræning. Denne form for træning stimulerer ikke kun musklerne ved at udvikle maksimal styrke, men også ved at forbedre mobilitet, koordination og balance.

Statisk styrketræning går derimod ud på at aktivere musklen uden nogen mærkbar bevægelse i leddene. Musklen holdes i en konstant position i en vis periode. Almindelige eksempler inkluderer planken, jægerhvilen og L-sit. Denne form for træning udfordrer musklerne til at opretholde spændinger og aktivitet i en stabil stilling, hvilket opbygger udholdenhed og styrke.

Indflydelse på muskelsammensætning:

  • Dynamisk styrketræning har en tendens til at fremme øget muskelvækst, kendt som hypertrofi. Ved at udsætte musklerne for stor belastning og udføre bevægelser over hele bevægelsesområdet, aktiverer du flere muskelfibre og skaber mikroskopiske skader i muskelvævet. Efter træning reparerer kroppen disse skader og bygger stærkere og større muskler som reaktion på belastningen.
  • Statisk styrketræning: Statisk styrketræning fokuserer mere på at udvikle muskeludholdenhed og muskelkontrol end på at øge muskelvolumen. Denne form for træning udvikler hovedsageligt det, man kalder muskeltonus – den konstante spænding i en hvilende muskel. Statisk styrketræning kan også hjælpe med at forbedre nerve-muskel-koordinationen og øge den relative styrke i visse stillinger.

Den bedste måde at opbygge en funktionel og stærk krop på er at kombinere statiske og dynamiske øvelser i din træningsrutine. Ved at variere øvelsestyperne får du det bedste fra begge verdener, når det kommer til muskelopbygning og udholdenhedstræning.

SE ET UDVALG AF VORES POPULÆRE SITUP-Bænke & AB TRÆNERNE NEDENFOR: