Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Träna effektivt

Træn effektivt

Bang på rødbeder

Nogle gange har man hverken tid eller energi til timelange træningspas. Det er helt fint.
Når det kommer til stykket, betyder det ikke meget, hvornår vi træner. Det afgørende er, hvad vi rent faktisk gør, når vi træner. En god tommelfingerregel er, at kort tid bedst kompenseres med høj effektivitet og intensitet. Vi opnår de samme træningsresultater, hvis ikke bedre, ved at arbejde smartere og hårdere, når vi først kommer i gang, selvom vi har skåret ned på den samlede tid, vi er i fitnesscenteret.

Her er vores bedste tips til at opnå virkelig effektiv træning:

1. Skriv passet, inden du er i fitnesscenteret.
Beslut på forhånd, hvad du vil lave under træningssessionen. Så kan du mentalt forberede dig til den kommende session. Med en forudbestemt træningsplan er der ingen risiko for hjerneskred og stagnation, når du botaniserer mellem træningsredskaberne.

2. Vælg øvelser, der træner flere muskelgrupper på samme tid.
Vores kroppe er gode til at multitasking. Uden at vi overhovedet tænker over det, kan vores muskler blive engageret og afslappet på de mest avancerede måder. Brug den evne. Erstat isolerede styrkeøvelser med funktionelle helkropsøvelser, når du vil passe mere træning på kortere tid.

3. Arbejd med træningskonceptet AMRAPs (As Many Rounds As Possible).
I en AMRAP fortsætter du uden afbrydelser i et bestemt tidsrum. Dette giver dig sikkerhed for, at du ved, hvad du skal gøre, og hvor længe du skal gøre det. Så kan hjernen slappe af og fokusere på at give kroppen energi til det sidste. Utrolig effektivt og svært.

4. Stå ikke stille i gymnastiksalen.
Når du har underskrevet dit pas og er kommet ind i fitnesscentret, har du intet at vente på. Prøv at være i konstant bevægelse fra start til slut for at undgå nedetid.

At træne effektivt er ikke en nem ting. Dens modsætning er betydeligt mere behagelig. Det kræver mere disciplin og personligt drive at fortsætte fra start til slut. Men belønningen ved at vænne sig til effektiv træning er så meget desto større. Det kan vi love!