Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Vad betyder det egentligen?

Funktionel styrke... HVAD BETYDER DET EGENTLIG?

FUNKTIONEL STYRKE...

...er et almindeligt begreb i træningsverdenen. Men hvad udtrykket egentlig betyder, kan føles lidt uklart. For at du fuldt ud kan forstå, hvad der menes med funktionel styrke, er her en forklaring:

Funktionel styrke er en træningsfilosofi, der fokuserer på at udvikle styrke og muskelfunktion, der er direkte anvendelig til hverdagsaktiviteter og funktionelle bevægelser. I stedet for blot at øge den maksimale vægt, du kan løfte i isolerede øvelser, såsom bænkpres eller bicep curls, lægger funktionel styrke vægt på træning på en måde, der forbedrer din evne til at udføre praktiske og naturlige bevægelser.

Funktionel styrke involverer normalt flere muskelgrupper på samme tid og simulerer bevægelser, som du laver i dit daglige liv eller i din sport. Funktionel træning omfatter øvelser med frivægte, kropsvægt, balancebolde, medicinbolde og andet dynamisk udstyr. Målet er at forbedre din evne til at løfte, trække, bære, rotere og udføre bevægelser på en måde, der er biomekanisk effektiv, og som mindsker risikoen for skader i din hverdag.

Funktionel styrke træner ikke kun dine muskler, men også dit nervesystem og koordination. Ved at forbedre din kropsbevidsthed og hvordan forskellige muskler arbejder sammen, kan du øge din præstation ikke kun i træningscenteret, men også i hverdagen og i specifikke sportsgrene. Det handler om at opbygge en styrke, der virkelig er nyttig for dit liv.

Et stykke udstyr, der er fremragende til funktionel styrketræning, er håndvægte. Når vi træner med to løse genstande, skal vores kropsmuskler konstant være engageret for at kontrollere vægten, hvilket simulerer, hvordan vi normalt flytter masse i det virkelige liv.