Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Nu kan du veta varför!

Kan du ikke løfte dine arme efter skulderpres-sessionen? NU KAN DU VIDE HVORFOR!

SOM FYSISK AKTIV...

...man kommer sig sjældent over træningsømhed. Nogle klarer sig lettere, mens andre knap kan komme ud af sengen efter en seriøs bentræning.

I dag tænkte vi, at vi ville gennemgå, hvad træningsømhed egentlig er.

Træningsømhed, også kaldet DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness) er en reaktion på den betændelse, der opstår i musklen efter en ekstra stor arbejdsindsats. Smerterne opleves normalt mellem 24 og 72 timer og er værst efter omkring 48 timer.

Hvad sker der i musklen under træningssmerter?
Ved fysisk anstrengelse skabes der høje spændinger i de arbejdende muskler. Disse spændinger fører til små mikroskopiske skader i muskelvævet.
Efter at muskelarbejdet er afsluttet, sker der proteinnedbrydning i musklen, så kroppen kan reparere den skade, der er sket. Under reparationen af ​​musklen sker der en betændelsesproces, som vi kan opleve som smertefuld.

Er træningssår farlige?
Træningsømhed betragtes normalt som harmløs og en normal reaktion på fysisk aktivitet. Det er en naturlig genopretningsproces og et tegn på, at kroppen reparerer sig selv. Det er helt normalt, at smerterne kan mærkes op til 5 dage efter træningspasset.

Er træningsømhed et tegn på, at vi bygger muskler?
Ja, træningsømhed kan være et tegn på, at musklerne tilpasser sig og vokser.
Men frem for et tegn på muskelmasse er træningsømhed et signal om, at musklerne er blevet ordentligt nedbrudt. Muskelopbygning finder sted selv efter let fysisk aktivitet, der ikke forårsager nogen brændende smerte.

Kan du træne med træningssmerter?
Det anbefales ikke at træne på eksisterende ømhed. Frem for alt fordi træningen så forlænger musklens restitutionstid og forringer dens genopbygning. Så hvis du ikke kan holde dig væk fra fitnesscenteret, så benyt lejligheden til at bruge tid på muskelgrupper, der ikke har skullet arbejde så meget!

SE ET UDVALG AF VORES BEDSTSÆLGENDE HÅNDVÆLLER NEDENFOR: