Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Belasta förståndigt

Vær ikke bange for vægtene LÆS FORSTANDIGT

EN AF DE MEST ALMINDELIGE USIKKERHEDER...

... der findes, når det kommer til styrketræning, er hvilken vægt vi skal starte med. Og det er virkelig ikke givet. Især ikke hvis vi er nye til vægttræning, eller hvis vi sidder fast i at sammenligne os med andre. Vi har alle forskellige kroppe, hvor styrke, anatomi, træningsvaner og teknik spiller en stor rolle for, hvad vi er i stand til at løfte. Derfor tænkte vi i dag, at vi ville give nogle brugbare tips til, hvordan du skal tænke, når du skal bestemme belastningen for diverse øvelser.

FØRST OG FØRST BØR DU IGNORERE...

...det du ser andre løfte. At sammenligne dig selv med andre er en fantastisk måde at lade din tyrs kranium og stolthed gå forud for sund fornuft. For mange kan det være rigtig svært ikke at blive fanget i indirekte konkurrencer om, hvem der kan løfte mest. Men at modstå denne fristelse kan være en af ​​de bedste færdigheder at have i fitnesscenteret.

START NEMT.

Uanset om du har løftet meget før eller er helt ny i vægthjørnet, bør du altid starte med en let vægt. Selv de stærkeste vægtløftere starter deres træning med en letvægtsopvarmning. Ved at starte med lette vægte kan du finde fokus og komme ind i den rigtige teknik. Husk, at du altid skal have tid til at lave mindst to opvarmningsmetoder, inden du starter.

BEHOLD DEN RIGTIGE SPÆNDING.

En almindelig fejl, der sker i alle fitnesscentre, er dårlig spænding. Det er ikke ualmindeligt, at rygproblemer forårsaget af forkerte belastninger ikke kommer fra maxløftet, men allerede fra opvarmningsvægtene. Det skyldes ofte, at personen tager for hurtigt på i vægt og er skødesløs med teknikken. Så snart du løfter en vægt, skal teknikken være god. Det kan være alt fra hvornår man skal lægge vægtene tilbage i vægtstativet eller løfte håndvægtene til udgangspositionen. Aktiver din torso, bøj ​​dine ben og løft ordentligt.

LAD TEKNOLOGIEN TALE.

Den nemmeste måde at fortælle, hvornår vi skal stoppe med at tage på, er at være ærlige over for os selv. Når vi ikke længere kan opretholde gode spændinger og korrekt teknik, skal vi sænke vægten. Det er ikke sværere end det. Når det er sagt, så vær ikke bange for at løfte. Styrketræning skal føles tungt. Tør at komme op til grænsen for, hvor din teknologi kan håndtere og blive der. Det kalder vi ægte styrke!

Jo mere metodisk og fokuseret du er, jo sikrere og bedre bliver din styrketræning. En god måde at gøre vægttræning både sikker og sjov på er at have en træningskammerat med. Sammen kan I både opmuntre og anspore hinanden, samtidig med at I kan gennemgå hinandens teknik.

Med disse tips håber vi, at du føler dig rigtig spændt på at tage afsted. Gå efter det!

SE VORES BEDST SÆLLGENDE HÅNDVÆLLER NEDENFOR: