Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Lär dig marklyft ordentligt!

LÆR DØDLIFT KORREKT!

BASISLIFT

Ground lift, eller Dødløft – som det hedder på engelsk – er det mest basale løft der findes.
Øvelsen består i at løfte en genstand fra liggende på gulvet, op til en position, hvor du holder genstanden på lige ben med hoften låst ude og en oprejst holdning.

Dødløft udføres ved hjælp af kroppens største muskelgrupper og bliver dermed det løft, de fleste af os kan løfte mest vægt i.
Desværre er dødløft blevet et løft, som mange frygter. På grund af dets enkle design er det nemt at lade sig rive med af spændingen ved at løfte tungt. Dette fører igen til fejlteknik og overbelastninger, der kan være starten på generende rygproblemer.

På den anden side, når det gøres korrekt, er et dødløft en af ​​de bedste styrkeøvelser der findes. For at du ikke vender ryggen til liften, får du her fire tips, der kan gøre dig til en rigtig dødløft-pro.

  • Tænk over din kropsholdning. Start hvert dødløft med en neutral ryg og hold den lige under hele løftet.
  • Hold spændingen. Hold spændingen i din kerne fra at blive klar til at begynde at løfte stangen. På den måde vil du være i stand til at holde ryggen ret hele vejen op.
  • Skub gennem fødderne. Al kraften, der bevæger objektet opad, går gennem dine fødder ned i gulvet. Fokuser derfor på trykket fra fødderne. Når du trykker ned på gulvet med hele foden, fra hæl til storetå, får du maksimal kraft ned i gulvet.
  • Vær ikke grådig. Den fejl, som mange mennesker begår, når de løfter, er, at de bliver grådige. De vil gerne afslutte løftet for hurtigt, enten fordi de laver for mange løft i træk, eller fordi de lægger for meget vægt på stangen. Når vi fokuserer på at blive hurtigt færdige, mister vi i stedet for at bevare kontrollen den vigtige spænding, vi skal bruge for at udføre løftet sikkert. Hvis vi ikke kan holde formen i liften, er der ingen grund til at blive ved med at skubbe. Vis dig selv stoisk og prioriter altid form.

Med disse tips er det svært at fejle. Hvis du ikke er bekendt med dette fantastiske løft endnu, anbefaler vi stærkt at gøre det til dit næste træningsprojekt!

SE VORES BEDSTSELLGENDE BAR BAR-PAKKER NEDENFOR: