Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Här kommer förklaringen

Hvorfor al den snak om vejrtrækning? HER KOMMER FORKLARING

FOKUS PÅ ÅNDEDRETTEN

Både yoga og pilates lægger stor vægt på vejrtrækning, og en central teknik, der bruges til at forstærke denne sammenhæng, er 'ujjayi vejrtrækning'.

Ordet "Ujjayi" stammer fra sanskrit og kan oversættes til "sejrende" eller "herskende". I yogapraksis refererer ordet til vejrtrækningsteknikken "ujjayi breathing", som på svensk kunne oversættes til "kontrolleret vejrtrækning". Denne vejrtrækningsteknik stammer fra yogatraditionen og bruges som en central del af pranayama – den yogiske kunst at kontrollere åndedrættet.

Ujjayi vejrtrækning udføres ved at skabe en forsnævring i strubehovedet. Dette skaber en lyd, der ligner lyden af ​​havbølger. Denne karakteristiske lyd bliver en guide til at regulere vejrtrækningen under forskellige yogastillinger og bevægelser. Teknikken har til formål at forlænge og kontrollere ind- og udåndingen, hvilket skaber en jævn og rolig luftstrøm i alle udførte stillinger.

Her er fem trin til at komme i gang med ujjayi vejrtrækning:

  • Sid eller stå i en behagelig stilling med ret ryg.
  • Træk vejret dybt ind gennem næsen og lad luften fylde dit bryst og mave.
  • Træk svælget lidt sammen og skab en blød kvælning i halsen. Dette skaber den karakteristiske havlyd. Ånd langsomt og kontrolleret ud gennem næsen med samme sammentrækning i halsen.
  • Gentag bevidst dette mønster gennem din yogapraksis.
  • Hvorfor fokusere på vejrtrækningen?

I yoga og pilates betragtes vejrtrækning som en bro mellem krop og sind. Fokus på åndedrættet tjener flere formål.

For det første fungerer det som et anker til at fastholde opmærksomheden i nuet, hvilket fremmer nærvær og koncentration under øvelserne.
For det andet giver det en rytme og en flydende sekvens til bevægelserne, hvilket skaber harmoni mellem krop og sind.


Hvordan påvirker vejrtrækning ens praksis med yoga og pilates?


Fokuseret vejrtrækning påvirker træningen ved at øge bevidstheden om kroppens bevægelser og stillinger.
Det giver også mulighed for en mere bevidst indsats og hjælper med at undgå overbelastning eller spændinger.
Åndedrættet fungerer som en dirigent for bevægelserne. Ved at lade åndedrættet tilpasse vores bevægelser, vores tempo og vores indsatsniveau, kan der skabes en dybere og mere meningsfuld træningsoplevelse.

Ved at træne dit ujjayi-åndedræt kan du tage din yoga, pilates og stretching til helt nye højder eller dybder, alt efter hvordan du ser på det!