Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Lär dig Hook Grip

Dit es i ærmet LÆR HOOK GRIP

HOOK GRIP...

...er en grebsteknik, der bruges af vægtløftere og styrkeatleter til sikkert og mere effektivt at holde en vægtstang under tunge løft. I modsætning til et normalt greb - hvor hænder og fingre aktivt skubber rundt om stangen - låser du i et kroggreb tommelfingeren under de andre fingre. Dette skaber en låsefunktion, der både aflaster underarmene og gør, at vægtstangen hverken kan dreje frem eller tilbage under løftet.

Fordelene ved Hook Grip:

  • Den største fordel ved at bruge kroggrebet er den kraftige stigning i grebskapaciteten. Takket være grebets effektive modvirkning mod rotation i stangen reduceres risikoen for at tabe vægtstangen markant. Dette vil især være gavnligt i øvelser som dødløft, dødløft og ryk, hvor et stærkt greb er afgørende for sikkert at håndtere tunge vægte.
  • Reducerer slid på håndfladerne .At holde stangen i et kroggreb reducerer også det direkte tryk på håndfladerne sammenlignet med at bruge et almindeligt overhåndsgreb. Ved at låse grebet mellem tommelfingeren og fingrene behøves det ikke samme tryk på hånden for stadig at kunne holde vægtstangen. Dette kan være gavnligt for dem, der oplever ubehag eller gnidninger i deres håndflader under tunge løft.

Ulempen ved Hook Grip:

  • Ubehag. Selvom kroggrebet har mange fordele, kan det være ubehageligt i starten. At placere tommelfingeren under fingrene kan skabe en unaturlig spænding i hånd og fingre, som nogle kan synes er ubehagelige. Det tager tid at vænne sig til denne teknik, men med tiden vil du føle dig mere og mere tilpas.
  • Mindre behov for grebsstyrke. En anden ulempe ved kroggrebet kan opstå, hvis man helt skrotte det klassiske overhåndsgreb. For når det kommer til stykket, fungerer kroggrebet lidt som en genvej til stærkere greb. Derfor kan det være godt af og til at træne lidt ekstra grebsstyrke i f.eks. dødløft for ikke at miste den vigtige underarmsstyrke.

Tips til begyndere, der bruger kroggrebet:

  • Giv det tid: Hvis du er ny til kroggrebet, så vær tålmodig og giv dig tid til at vænne dig til teknikken. De ubehagelige følelser i starten aftager med tiden, efterhånden som dine hænder bliver stærkere og mere tilpasset grebet.
  • Øv med lettere vægte: Før du begynder at bruge kroggreb til tunge vægte, øv dig med lettere vægte for at opbygge din teknik og styrke. Dette vil hjælpe dig med at undgå unødvendigt ubehag og skader, når du tackler tungere løft.

At lære at løfte med et kroggreb kan gøre underværker for dit løft. Et stærkere greb vil ikke kun betyde, at du vil kunne løfte mere, du vil også kunne løfte mere sikkert ved ikke at skulle tilpasse din krops bevægelser for at undgå at tabe vægtstangen.

SE VORES MEST POPULÆRE BAR BAR-PAKKER NEDENFOR: