Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Squats

Squats

I safarisammenhæng taler man ofte om de såkaldte "Big 5"

De fem største og mest magtfulde dyr, du bør se på din rejse. Vi vil gerne påstå, at der også er en "Big 5", når det kommer til styrkeøvelser at mestre i fitnesscenteret. Og blandt dem er den måske største og mest imponerende øvelse squat.

Et squat består i at squatte ned fra stående stilling og derefter stå op til lige ben igen. Det lyder enkelt, men kan være sværere, end du tror. Især når det er gjort med en vægtstang på skuldrene.

Der er mennesker, der bruger det meste af deres vågne timer på at mestre denne øvelse, så vi vil kun ridse overfladen af ​​dette emne og give nogle forenklede råd om, hvordan man mestrer denne "øvelse af øvelser".

Squats er en god øvelse, der træner stort set hele kroppen. Så hvis vi blev spurgt: hvis du kun kunne lave én øvelse resten af ​​dit liv? Sandsynligvis ville alle os i Gorilla Sports svare det samme. Squat. Takket være alle de gode effekter øvelsen giver i form af mobilitet, smidighed, knæsundhed, styrke og kropsstabilitet får du et næsten komplet træningspas i én og samme øvelse. Derfor synes vi, at ordentlige squats skal være førsteprioritet, hvis du er ny til styrketræning og gerne vil opbygge en stærk og funktionel krop.

Her er vores bedste råd til, at du kan få succes med dine squats.

Træn mobilitet.

Hvis du vil lære at squatte rigtigt, er god mobilitet i hofte, fødder, lægge og knæ essentielt. Vi anbefaler, at hver squat-session begynder med en ordentlig opvarmning med stort fokus på mobilitetstræning i de tidligere nævnte regioner. . Jo bedre bevægelighed du har, jo lettere vil du kunne udføre øvelsen med god teknik.

Øv teknikken.

En almindelig fejl, begyndere begår, er at løfte for tunge vægte og lave for få gentagelser under deres træning. Det fører til, at teknikken let bliver galt, samtidig med at kroppen ikke får tid til at øve sig i det korrekte bevægelsesmønster. Start i stedet med lette vægte, som du føler, at din krop har kontrol over. Hold fast på vej ned og skub dig selv op på vej op. Prøv at holde dig til sæt af otte gentagelser eller mere og hold vægten på et niveau, der får teknikken til at holde hele vejen igennem.

Træn ofte.

Squats er et glimrende eksempel på øvelser, der har gavn af volumentræning. Jo oftere du knæler, jo hurtigere sidder de. Prøv at passe i squats mindst tre dage om ugen, hvis du kan. Sessionerne behøver ikke være tunge, det vigtigste er, at du får bevægelsen ind i kroppen med en kontrollerbar vægt.

Varier dine squats.

Når vi taler om knæbøjninger eller squats, er der også mange variationer til at gøre disse. Eksempler på disse variationer er lav stang (når vægtstangen holdes længere nede på ryggen), høj stang (når vægtstangen er højt oppe, næsten bagerst på skuldrene), front squats (når vægtstangen er foran hovedet) på skuldrene) og forskellige bredder af fødderne. Vi anbefaler, at du tester rundt blandt disse. Jo flere variationer du er stærk i, jo bedre. Ved at variere vores squats opbygger vi en mere alsidig muskulatur og får adgang til vores svagheder.

Start med et træningsprogram.

Når du først er kommet i gang med øvelsen og har teknikken på plads, kan det være tid til at tage træningen til næste niveau. Så er det oplagte valg at starte med et træningsprogram. Et træningsprogram får din træning til at stige i belastning efter en planlagt plan, så du gør mærkbare fremskridt. Samtidig kan det være utrolig rart at følge et træningsprogram for at undgå at skulle tænke selv hver træningssession.

Nu håber vi, at du er blevet fristet til at starte din rejse ind i squats forjættede land. Du vil ikke fortryde det!