Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Tips för marklyft

Mestre de grundlæggende DØDLØFT-TIPS

DET MEST GRUNDLÆGGENDE LØFT AF DEM ALLE SKAL STADIG VÆRE DØDLØFT.

Det er et løft, vi løber ind i uden overhovedet at tænke over det. Ground lift sker, så snart vi skal løfte noget fra jordoverfladen. Alt fra at hente indkøbsposerne fra køkkengulvet til at løfte sofakanten op, hvis du skal have adgang til den med støvsugeren.

At lære dødløft er således en øvelse, der er værd at bruge lidt tid på. Ikke alene kan vi løfte mere, hvis vi træner dødløft, vi kan også løfte mere sikkert og undgå rygproblemer. I modsætning til biceps curls og fluer, som hovedsageligt er trænet for deres æstetiske egenskaber, har vores dødløftkapacitet en direkte indflydelse på vores hverdag.

Desværre kan selv de enkleste bevægelser kræve en masse øvelse at mestre ordentligt. Dødløft er ingen undtagelse. Derfor tænkte vi, at vi ville komme med nogle madvenlige tips, som måske kan hjælpe dig på vej.

Hold ryggen ret.
Dette tip lyder nok indlysende, hvilket det burde være. På trods af dette vil vi gerne minde dig om vigtigheden af ​​en rank ryg. At holde ryggen ret forhindrer overbelastning af rygsøjlen.

Spænd din torso under hele løftet.
Dette punkt passer godt med det første, for uden en stram torso kan vi ikke holde en ret ryg. En god måde at forberede sig på er allerede under opvarmningen at udføre nogle maveøvelser, der aktiverer kropsmusklerne. Inden dit løft anbefaler vi, at du tager en dyb indånding og suger navlen ind mod rygsøjlen. Det er almindeligt at miste spændingen i torsoen lige i starten af ​​løftet, så sørg for at tænke lidt ekstra på at holde trykket lige i starten.

Bøj dine knæ.
Et traditionelt dødløft er en kombineret ben-, sæde-, core- og rygøvelse. For at løfte vægten opad ønsker vi at bruge alle disse muskelgrupper til at løfte så godt og sikkert som muligt. En almindelig fejl er at starte med sædet for højt, så ryggen er næsten parallel med jorden i starten. Dette reducerer benenes evne til at skubbe vægten opad, og vi belaster ryg og sæde mere. Kom derfor altid tilbage til en udgangsposition, hvor din ryg holder en cirka 45° graders hældning fra gulvet.

Tryk ned på gulvet med fødderne.
At tænke på, at vi skal skubbe ned på gulvet med fødderne, hjælper os med at bruge trykket fra hele foden, og vi har også en tendens til at holde ryggen rank under løftet

Lad liften tage sin tid.
Sidst men ikke mindst vil vi minde dig om ikke at stresse. Dødløft skal være en rolig og kontrolleret øvelse. Så snart vi øger hastigheden, spurter vores dominerende muskelgrupper væk fra de andre, hvilket fører til, at løftet bliver ujævnt. Sæt hellere farten ned og fokuser på at følge de tidligere råd under hele løftet.

SE VORES BEDSTSELLGENDE BAR BAR-PAKKER NEDENFOR: