Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Lägger grunden till så mycket

TILFØJER SÅ MEGET TIL FONDEN

MÅSKE DEN MEST FUNDAMENTALE GRUNDØVELSE...

... som findes er squat. Squats træner stort set hele kroppen, samtidig er det en øvelse, der konstant bruges i hverdagen.

En squat består af at sidde på hug fra en stående stilling og derefter rejse sig til lige ben igen. Det lyder enkelt, men det kan være sværere, end du tror. Især når du begynder at finpudse teknikken og gerne vil kunne udføre øvelsen med vægt.

Her er vores bedste tips til squattingsucces:

Mobilitet.
Hvis du vil lære at squatte rigtigt, er god mobilitet i hofter, fødder, lægge og knæ essentielt. Vi anbefaler, at hver squat-session begynder med en ordentlig opvarmning med fokus på mobilitetstræning i de førnævnte regioner. Jo bedre bevægelighed du har, jo lettere vil du kunne udføre øvelsen med god teknik.
En indikator for god mobilitet er, når du kan sætte dig ned i en dyb squat med hele fodsålen på gulvet og stadig bevare en god holdning.

Teknik før vægt.
En almindelig fejl, som begyndere begår, er straks at begynde at løfte tunge vægte. Dette fører til, at teknikken forsømmes i iveren efter at tage de store vægtskiver på. Risikoen bliver så, at kroppen ikke når at øve det korrekte bevægelsesmønster.
Start i stedet med lette vægte, som du har kontrol over. Ved at holde fast både på vej ned og op kan øvelsen blive rigtig udfordrende, uden at teknikken går ud over det.

Øv dig ofte.
Squats er et glimrende eksempel på øvelser, der har gavn af volumentræning. Jo oftere du knæler, jo hurtigere sidder de. Prøv helst at inkorporere hugsiddende bevægelse flere gange om dagen. Alt fra at sidde på hug og binde skoene, samle noget op fra gulvet eller bare sidde lidt i en dyb squat gør tricket for mobiliteten.

Lav forskellige typer squats.
Der er et væld af variationer på squats. Back squat, front squat, goblet squat mm. Ved at variere vores træning med forskellige typer squats opbygger vi styrke i forskellige vinkler, hvilket fører til en bedre all-round form.

Hvis du føler, at squatting ikke er din ting, er det tid til at tænke igen. Begynd at træne i dag, hvorfor ikke allerede?

SE ET UDVALG AF VORES BAR BAR-SÆT NEDENFOR: