Skriv de træningsprogrammer, der giver dig lyst til at træne
For at opnå succes med din træning...
... du skal først sikre dig, at den kommer af. Så skal der mere til end visioner og nytårsforsætter. Det kræver faste skridt, planlagte træningssessioner, at gå fra tanke til handling.
Måske den bedste måde at garantere, at træningen bliver gennemført, er at skrive dine egne træningssessioner, og så planlægge dem ind i ugeplanen. Når uret har slået den aftalte tid, ved du præcis, hvad du skal gøre, og kan gå i gang med det samme. Træningssessioner, der skal klares mellem alle hverdagens opgaver, har også et andet krav. De skal være effektive. I dag tænkte vi, at vi ville give dig nogle tips til, hvordan du kan skrive træningssessioner, der vil gøre dig succesfuld i din træning.
Tilpas efter ugeplanen.
Til at begynde med skal du vide, hvor meget tid du har til overs for dine fitnessambitioner. Jo kortere tid du planlægger at træne, jo mere intens skal træningen være. Så lidt som 10 minutter er nok til at få en fremragende træning for hele kroppen.
Brug gode øvelser.
Hvis du ønsker at få større udbytte på kortere tid, skal du gå på kompromis med din bekvemmelighed. På samme måde som du effektiviserer din træning ved at gøre den mere effektiv, kan du også øge effektiviteten ved at vælge funktionelle helkropsøvelser i din træning.
De vil give dig mere motion i den samme mængde tid, som du havde til hensigt at træne.
Vær i konstant bevægelse.
Når vi vil træne effektivt, bør vi undgå så meget dødtid som muligt. Passiv hvile kan byttes ud med aktiv hvile ved at kombinere øvelser, der supplerer hinanden i direkte rækkefølge. Ved at placere overkropsøvelser mellem benøvelserne kan du opbygge styrke til det kommende sæt.
Mindre er mere.
En almindelig misforståelse, når det kommer til at skrive gode træningspas er, at mængden af udstyr har indflydelse på, hvor god og alsidig en træning er. Mere udstyr åbner bestemt op for forskellige øvelser, der kan skabe gode træningspas sammen, men mere udstyr fører også til mere rod under sessionen og kræver også en større overflade at arbejde på. Ved at holde antallet af udstyr nede, du bruger, får du et mere luftigt træningsunderlag og det bliver nemmere for dig at holde et højt tempo under sessionen.
Opdel passerene i dele.
Bliver træningspassene for lange, er det let at miste gnisten i midten. Korte cirkler, der skal gentages mange gange, føles let irriterende og vi mister hurtigt effektiviteten. Arbejd derfor med mindre sektioner i dine træningspas. Koncentrerede dele, hvor du fokuserer på én stimulus ad gangen. Det kan være en styrkedel, hvor du udvælger en eller to muskelgrupper, som du sætter ekstra fokus på, eller en dedikeret fitnessdel, hvor målet er, at du hele tiden skal kunne kæmpe intenst. Idéen med at arbejde i dele er at gøre afleveringerne mere overskuelige, samtidig med at de opfattes som mere alsidige.
Med disse tips håber vi at have fået lidt kød på benene til at skrive vores egne træningspas.