Plyobox

HVAD BETYDER PLYO?

Plyo stammer fra ordet Plyometrisk som er en sammensætning af det græske "Plio", som betyder mere, og "Metric", som betyder at måle. Plyometrisk træning handler om at øge evnen til at generere kraft. Dette trænes ved at udsætte kroppen for hurtige, kraftfulde retningsskift.

En af de egenskaber der trænes ved plyometrisk træning er elastik-effekten. Elastik-effekten er samspillet mellem musklerne og den omgivende bindevæv som sammen arbejder for en elastiklignende effekt hvor bindevævets elasticitet og musklernes kontraktionsevne gør det muligt at bevare bevægelsesenergi for at skabe kraft i den modsatte retning. Plyometrisk træning er således både et spørgsmål om eksplosiv styrke, men også koordination og timing.

Plyometriske bevægelser som spring, afsæt og landinger er naturlige dele af menneskets bevægelsesmønster og er en forudsætning for et aktivt liv. God plyometrisk evne tillader os at springe højere, lande mere stabilt og mere bestemt skubbe fra faste objekter. Dette gør os bedre rustet til hverdagens udfordringer.

HVAD BRUGES PLYOBOXE TIL?

Plyoboxe er kasser, der er tilpasset til at træne vores plyometriske evner. En plyobox er skabt til at hoppe op på og hoppe ned fra. Vores plyoboxe er yderst stabile og holdbare over for hårde stød.

Plyo-kasser kan også bruges til at træde op og ned fra, hvilket er fremragende træning for for- og bagside lår samt ballemusklerne. En plyobox kan også bruges som et afsæt for at nå op til en for højt sat pull-up bar og som en forhøjelse for fødderne ved udførelsen af armstrækninger. Dette er naturligvis kun nogle få eksempler på plyoboxens mange anvendelsesmuligheder.

HVILKEN PLYOBOX SKAL JEG KØBE?

Hos os på Gorilla Sports finder du et stort udvalg af plyoboxe.

Den klassiske plyobox. Først og fremmest sælger vi den mere klassiske plyobox som ser ud som en solid kasse. Kassen har tre forskellige mål for højden, bredden og længden, hvilket giver den flere højder i samme kasse.

Soft plyoboxe. Derefter har vi vores soft plyoboxe, som er bedre tilpasset til dig, der virkelig vil udfordre din eksplosive evne og hoppe højt. De bløde sider forhindrer skrammer og stød mod skinneben, hvilket kan være en god forsikring hvis du ikke lykkes med at hoppe hele vejen op på kassen. De polstrede kasser tager lidt mere plads end de solide og kommer med velcrobånd, som gør at de kan fastgøres oven på hinanden.

Den justerbare plyobox er lige så pladseffektiv som den solide, men er mere stabil og kan belastes tungere. Den kan justeres i flere forskellige højder hvilket giver en stor variation i dens anvendelsesområde og gør sig bedst på et fast sted. Perfekt for dig der vil lave vægtede boks-trin.

Plyoboxe med metalben og en landingsflade er både stabile og holdbare. Den største fordel ved disse er hvor lette de er at flytte. De har en fast højde som ikke kan justeres. Deres hule konstruktion gør at de er stabile sammen med lignende kasser, hvilket gør dem meget pladseffektive.

Fragten er inkluderet når du handler for mere end 700kr.

Crosstraining

6 produkter