Smithmaskine

Her har vi samlet alle vores smithmaskine fra Gorilla Sports og MAXXUS.
En smithmaskine er en maskine hvor vægtstangen bevæger sig op og ned i en fast bevægelse og i en bestemt vinkel.
Hermed er der selvfølgelig fordele og ulemper at tage i men for at skrive noget direkte kan alle bruge en smithmaskine mens ikke alle kan bruge et gratis vægtstangs- og vægtstativ. Dette skyldes, at smith maskine fjerner momentbalancen.

Fordele ved smithmaskine

  • Fjerner momentbalancen
  • Sikkerheden er høj
  • Øvelserne
  • Tilbehøret

En fordel ved en smithmaskine er netop at stangen bevæger sig i en fast bevægelse og at momentbalancen fjernes så man kan fokusere på at flytte stangen op og ned. Da balance er et af de afgørende momenter med en fri stang vil du kunne klare lidt mere vægt når vi i smithmaskinen fjerner momentet. Med balancen ude af ligningen bliver en bevægelse der resulterer i en smith-maskine også nem at lave og dermed en god progression til at begynde at belaste de muskler der udfører bevægelsen yderligere.

En anden fordel ved smith-maskine er sikkerheden. Som vi skrev om fjerner vi balancen fra bevægelsen, stangen bevæger sig i en fast bevægelse og du kan hverken falde frem eller tilbage hvilket øger sikkerheden. Stangen i smithmaskine har desuden to kroge som du kan bruge til at hænge stangen op mere eller mindre hvor end du er i bevægelsen hvilket også øger sikkerheden.

Udover krogene er der også to sikkerhedskroge / sikkerhedsstænger som du kan indstille som bunden af ​​værket som en ekstra sikkerhedsforanstaltning hvis du ikke orker at skubbe stangen op igen. Du kan også bruge dem som en bundposition til at lægge stangen på for start og stop.

De øvelser du kan udføre med en smith-maskine bliver mere fokuserede på de anvendte muskler fordi du laver dem i en fast bevægelse. Derfor kan du ofte belaste tungere, fokusere yderligere på teknikken og virkelig pumpe det sidste ud af musklen.

En anden ting der er godt ved en smithmaskine er tilbehøret der følger med. Oftest er den udstyret med et vægtstativ som du kan hænge vægtskiverne på og holde orden og dit hjemmegym.
Nogle har hagestang og andre har også højdejusterbare kabelstationer med medfølgende kabelhåndtag og kabelstænger.

Ulemper ved smithmaskine

  • Fjerner momentbalancen
  • Unaturlig bevægelse

En ulempe ved smithmaskinen er netop at den fjerner momentbalancen helt og balance er en afgørende faktor i hverdagen. Nu er det muligt at træne balancen på andre måder og da du får stærkere muskler selv af at træne i en smithmaskine får du selvfølgelig en lidt bedre balance af smithmaskine også. Men sammenligner du træningssquat eller lunges med en fri stang mod at træne den i en smith-maskine er de samme øvelser med fri stang meget mere krævende for balancen.

Ulempe nummer to er at stangen bevæger sig i en fast bevægelse hvilket ikke gør det naturligt og øvelser i en smithmaskine vil ikke være det samme som øvelser med en fri stang.
Vi ser smithmaskinen som en god maskine til at du kan komme i gang og føle dig usikker med den gratis vægtstang eller som et supplement til øvelser med vægtstang til at skubbe det sidste ud.

Vi har fri fragt på alle smithmaskiner.

Hjemmetræning

8 produkter