Træningsmaskine

Her har vi samlet vores træningsmaskiner og hvad er egentlig en træningsmaskine tror du?

En træningsmaskine kan enten være en maskine der har til opgave at træne en bevægelse der ligner vores siddende lægpress. Det kan også være en maskine der har dobbeltfunktioner hvor man kan træne antagonisterne såsom et benspark og leg curl. Derudover kan det være et multifunktionelt udstyr som du kan bruge til at træne dig igennem mere eller mindre hele kroppen.

Den mest almindelige variant af en træningsmaskine hos de større fitnesskæder er den hvor du kan træne en bevægelse som benpres, brystpres eller lat pull. Men det er normalt ikke det bedste for dem der ønsker udstyr der hjemme da hjemmegymsalen som regel er lidt mindre og ikke har plads til en træningsmaskine.
Til træningsmaskiner i hjemmegymnastik vil vi gerne have flere funktioner såsom vores Multimachine MAXI som giver dig mulighed for at træne:

  • Bænkpres
  • Flyes
  • Lat pulldown
  • Benspark
  • Bencurl

En fordel ved en traditionel træningsmaskine er at den oftest har en koncentreret bevægelse hvilket medfører en lav risiko for skader når du træner i den. Det skyldes at du fjerner elementerne af balance og koordination og kan fokusere yderligere på den muskel du træner. Derfor er træningsmaskiner også gode for dig der er nybegynder fordi du i dem kan fokusere på udførelsen og samtidig lære at slappe af i musklen. Vi mener ikke at du skal sidde fast i træningsmaskinerne i månedsvis da frie vægte har mange gode effekter på træningen. Men som en start er det et godt alternativ og som med alt andet, test dig selv.

Træningsmaskiner er også et godt supplement til dig der gerne vil presse dig selv til at fejle eller vil køre træningens sidste komplementære øvelser da fokus er dårligere og du har brug for en vis bevægelse at presse dig selv i.

Træn med træningsmaskine

Hvilken træningsmaskine der er bedst for dig at starte afhænger af hvad det er du vil træne, hvilken erfaring du har med træning, om du skal købe en til at have der hjemme eller om du tænker på hvilken du skal starte med når du skal til offentlig motionscenter.
Er du helt ny inden for fitnesstræning foreslår vi her nogle maskiner til at gå gennem hele kroppen. For at træne dine ben kan du starte med en siddende benpres der løber i en bane vandret hen over gulvet. Det belaster nemlig ikke resten af ​​kroppen på helt samme måde som en almindelig benpres.
Værd at tænke over er altid at have let bøjede knæ, ellers er der risiko for, at knæene kan bøje bagud (i den forkerte retning).
Sådan supplerer du benpressen med et benspark, siddende eller liggende benkrølle og siddende eller stående lægpres.
For at træne ryggen er der normalt en siddende roning, husk at brystet op og trække skuldrene tilbage og klemme skulderbladene, albuerne kommer tilbage uanset. Efter romaskine er lat puller et godt alternativ og her kan der være en kabelvariant og en maskinvariant. Hvilken du vælger er lige meget, så vælg den du synes er mindst skræmmende. Når du træner i det så husk at brystet op og trække dine skuldre tilbage.

Gratis forsendelse på alle køb over 700 kr.
Hjemmetræning

16 produkter