Træningselastik

Købe Elastikker

Hvis du overvejer at købe elastikker og spekulerer på, hvilken du skal vælge, har vi opstillet dem, vi har, og hvad du kan bruge dem til nedenfor. Det kan være svært at vide, selvom elastikker er et meget godt og populært produkt, som vi tilbyder i flere forskellige varianter:

  • Korte elastikker
  • Lange elastikker
  • Elastikker med håndtag
  • Latexbånd

Korte elastikker

Korte elastikker bruges primært til at skabe kontakt og spænding i specifikke muskelgrupper. Denne korte model bruges ofte til opvarmning af skuldre og muskulaturen omkring hofterne samt til at udføre diverse rehabiliteringsøvelser.

For at træne sædemuskulaturen, benenes abduktorer og hoftebøjere, placeres elastikken på ydersiden af underbenene, knæene eller den nedre del af lårene. Ved at presse benene udad skabes en modstand, der virkelig får hofte musklerne til at arbejde. Jo længere væk fra hoften båndet er fastgjort, jo tungere er træningen.

For at nå skuldrene placeres båndet på ydersiden af armene. Så skabes der en modstand, når vi forsøger at trække armene væk fra hinanden. Bedre skulderopvarmning skal man lede længe efter!

Lange elastikker

Lange elastikker giver yderligere dimensioner til din træning. Disse bånd kan bruges både til de øvelser, vi nævnte for de korte bånd, men også til skulderpres, dødløft, bicepcurls og som hjælperedskab i en hel del andre øvelser.

Almindelige øvelser, hvor det lange elastik bruges som hjælperedskab, er chin-ups og dips. Til disse øvelser kan båndet fastgøres til pull-up stangen eller i dips-racket, og derefter placerer man foden/fødderne eller knæet/knæene i elastikken. På denne måde skabes der et tryk opad, hvilket fjerner nogle kropskilo fra øvelsen, der udføres. Ved gradvist at reducere hjælpen kan vi øge modstanden, indtil vi til sidst klarer øvelserne uden hjælp.

Valg af lange elastikker. Når du skal købe lange elastikker, anbefaler vi, at du køber to elastikker med to forskellige tykkelser. Dette giver dig større variation i din elastiktræning.

Elastikker med håndtag

Elastikker med håndtag er tilpasset forskellige typer træk-, curl- og presøvelser. Disse elastikker kan bruges til de fleste øvelser, de lange elastikker bruges i, men med disse elastikker bliver træningen betydeligt mere behagelig at udføre. Den mest populære model, vi sælger, er denne: For disse tre modeller kan du tage håndtagene af og på og dermed skifte modstand afhængigt af, hvilken øvelse du skal udføre. Du kan også træne flere farver på samme tid for øget modstand.

Latexbånd

Vores latexbånd er helt flade bånd, der kommer uden løkke eller håndtag. Disse bånd findes i forskellige fastheder og kan bruges til de samme øvelser, som du kan udføre med de øvrige båndmodeller. En stor fordel ved disse bånd er, at de kan tilpasses i længden ved at klippe dem til, og at de kan bindes sammen på et valgfrit sted for en løkke i den ønskede størrelse, så de kan bruges præcis som de korte og lange elastikker.

Latexbånd er også nyttige ved strækøvelser og kan fungere som et yogabånd for at assistere i mere komplicerede strækøvelser og yogapositioner.

Husk at vi har gratis fragt over 700 kr.

Tilbehør

18 produkter