Vægtstativ

Pænt og ryddeligt i dit hjemmegym? Med vægtstativ til dit udstyr får du overblik, holder det pænt og ryddeligt, minimerer skader på dit træningsmiljø og maksimerer din træningsflade.

Hvilket vægtstativ har du brug for?

Her har vi samlet alle vores stativer:

  • Vægtstativ til vægtskiver 31 mm og 51 mm
  • Håndvægtstativ til små og store sæt
  • Kettlebellstativ
  • Vægtstangstativ
  • Medicinboldstativ
  • Stativ til kabelhåndtag

Vægtstativer har vi til vægtskiver med huldiametre på 31 mm og 51 mm som stående i forskellige udformninger som stativ til fastgørelse på væggen og som et vandret alternativ.

Håndvægtstativ har vi i både mindre og større sæt hvor den mindste er til tre par vinylhåndvægte mens den største er ti par håndvægte. Vi har også håndvægtstativer til sekskantede håndvægte.

Kettlebellstativ har plads til elleve kettlebells og består af tre niveauer hvor du sætter dine kettlebells på stålrammer formet som ringe. Her kan vi også anbefale vores håndvægtstativ til hexagon håndvægte, der fungerer mindst lige så godt til kettlebells selvom det er lidt vinklet.

Vægtstangsstativer har vi i flere muligheder til kun vægtstænger eller i kombination med stativer til vægtskiver.

Medicinboldstativ har vi i to forskellige sæt, hvor den ene har plads til fem medicinbolde og den anden har plads til ti medicinbolde. Hvis begge ikke er på siden betyder det at den ene er udsolgt og så kan du maile os på [email protected] og vi vil forsøge at hjælpe dig med en dato for hvornår den kommer ind igen.

Kabelhåndtagstativet vi har er 124 cm højt og står på gulvet. Vi har desværre ikke noget der kan hænges på væggen. Dette stativ har i alt otte arme til at hænge dine kabelhåndtag på og mere information kan findes her.

Køb vægtstativer

At tænke på hvornår man skal købe vægtstativer er selvfølgelig først og fremmest hvad man skal have det til og om det er vægtskiver, vægtstænger, håndvægte, kettlebells eller en kombination af forskelligt udstyr.
Hvis du for eksempel køber vægtstativ til vægtskiver kan det kombineres med et stativ til vægtstænger så du har et sted at stille dem væk på en fin måde.
Når du køber vægtstativ til vægtskiver er der nogle ting som er gode at huske på. Den første er at se efter huldiameteren på dine vægtskiver. Vi sælger vægtskiver der har huldiametre på 26 mm, 31 mm og 51 mm og tilbyder derfor også forskellige tykkelser på armene på vægtstativer.
Når du kender huldiameteren kan du beregne hvor mange vægtskiver du har og hvad den samlede vægt er så du ved at stativet kan belastes med den vægt. Løsningen kan være enten at købe to vægtstativer i stedet for et eller at købe et vandret i stedet for et lodret fordi det kan tåle højere belastninger.
Du bør også gennemgå diameteren på dine vægtskiver og beregne om du kan bruge alle vægtcentrets arme uden at vægtskiverne rammer hinanden. Det kan være at du kun kan bruge den nederste og den øverste hvis du f.eks har kofangerplader eller mange 20 kg og 25 kg vægtskiver.

Så er det op til dig om du overvejer at have brug for et vægtstativ til vægtskiver der enten står på gulvet et der er spændt fast på væggen eller et der ligger ned på gulvet. Bare husk på at det med fordel er at have vægtskiverne tæt på hvor du skal træne så du ikke skal bære unødigt meget.

Ved køb over 700 kr er levering inkluderet i prisen.

Hjemmetræning Håndvægte stativ Kettlebell stativ Vægtstangstativ Vægtplade stativ

25 produkter