Vægtveste

Vores sortiment tilbyder vægtsveste i tre forskellige modeller. En mindre og mere fleksibel model af vægtsvest, som hænger på siderne af brystet, så du undgår det samme tryk på brystkassen og lungerne.

Vi har også en mere traditionel vægtsvest med små tasker, der kan tages af og på for at justere vægten, og den kan veje op til 30 kg. Udover disse to modeller har vi en vægtsvestmodel, der dækker hele overkroppen med vægten jævnt fordelt foran og bagpå.

Træning med vægtsvest

At træne med en vægtsvest tilfører ekstra udfordring til enhver form for træning, uanset om du går ud at gå, træner i et almindeligt fitnesscenter eller laver kropsvægtøvelser. Selv at have vægtsvesten på derhjemme, mens du laver mad, støvsuger eller hænger tøj op, giver en ekstra effekt, som ikke skal undervurderes. Det kan også være en god måde at vænne kroppen gradvist til den ekstra belastning, det er at have en vægtsvest på, før du begynder på mere krævende øvelser. Det er en vigtig detalje at huske på: træningsintensiteten skal øges gradvist, og du kan begynde med lettere øvelser som beskrevet eller blot bruge vægtsvesten i nogle få minutter i hver træning for at vænne led og muskler til den.

Mange tror, at vægtsvesten kun er for dem, der går eller løber for at få ekstra udfordring, men de har aldrig prøvet at lave armstrækninger, pull-ups eller endda mavebøjninger med en vægtsvest. Der er en enorm forskel! Med det sagt er vægtsvesten et glimrende alternativ for dig, der ønsker at træne derhjemme, udendørs eller begge dele.

Køb af vægtsvest

Når du køber en vægtsvest, er det vigtigt at overveje, at den øger belastningen på kroppen og belaster leddene mere, end de er vant til. Derfor anbefaler vi, uanset vægten på din vægtsvest, at du begynder forsigtigt med kortere perioder og gradvist øger tiden for brug af vægtsvesten.

Alt afhænger naturligvis af din tidligere erfaring. Hvis du f.eks. er en erfaren løber, er dine led vant til belastningen, og du kan sikkert gå en tur med en 5 kg vægtsvest i 30 min uden ubehag dagen efter. Men det er gåtur vi taler om. At løbe med en vægtsvest er en helt anden udfordring, og hvis du vil begynde at løbe med din vægtsvest, anbefaler vi, at du starter med kortere strækninger end du er vant til.

For at kunne justere både tiden og vægten på din vest efter behov, har vi vægtsveste med vægtposer, der kan tages af og på:

  • Vægtsvest 10-30 kg

Men vægtsvestene med vægtposer lægger pres på brystet og gør det lidt sværere at trække vejret. For at undgå trykket over brystet er denne vest en bedre mulighed:

  • Vægtsvest 5-10 kg

Hvilken vægt du skal vælge, afhænger af, om du på et tidspunkt har planer om at begynde at løbe med vesten. I så fald vil 5 kg være tilstrækkeligt. Men hvis du kun planlægger at gå ture med vægtsvesten, kan du vælge en tungere model. Alternativt kan du købe to forskellige vægte, en lettere til at starte med og derefter skifte til en tungere vægtsvest.

Den tredje vægtsvest har en fast vægt med vægtplader, der hænger over maven, så de ikke påvirker vejrtrækningen lige så meget som den første, vi nævnte. Da denne vest er lidt tungere, anbefaler vi, at du begynder med gåture, inden du eventuelt begynder at løbe:

  • Vægtsvest 10 kg & 18 kg

Vi tilbyder gratis fragt ved alle køb over 700 kr.

Funktionelt Fod- og Håndledsvægte

3 produkter