Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Vi guidar dig

VI GUIDERER DIG gennem en jungle af værktøjer

GUIDE I TRÆNINGSBULLE

"Den øvelse kan ikke bare være let!"
Sådan kan det nogle gange føles, når man forsøger at forstå forskellene på alle former for træning, træningstyper og træningsudstyr. Denne opsigelse ønsker vi i Gorilla Sports naturligvis at modvirke.

Et almindeligt stykke udstyr, som er let at blive forvirret over, er træningsbolde. De har alle samme form og lignende størrelser, men har stadig forskellige navne og tjener forskellige formål. Så i dag tænkte vi, at vi hurtigt ville gennemgå vores fem forskellige kategorier af træningsbolde.

MEDICINBOLD

En medicinbold er en udstoppet bold med en hård skal lavet af gummi, nylon eller læder. Den hårde skal gør, at bolden ruller lettere, hvilket gør, at den fungerer ekstra godt til forskellige typer planker og push-ups, da bolden kan bruges som en ustabil og udfordrende base.
En medicinbold er perfekt til alle typer øvelser, hvor du skal holde bolden. Den er fast og har et godt greb. Nogle af vores medicinbolde har håndtag indbygget i dem, hvilket gør dem nemmere at gribe.

VÆGKUGL

En vægbold er en medicinbold tilpasset til at blive hoppet mod vægge, præcis som navnet siger. Men en vægbold har, i modsætning til en medicinbold, bedre udholdenhed ved at falde til jorden. Takket være vægboldens blødere skal absorberer den stød bedre, hvilket gør den god til alle kasteøvelser med bolden. Vægbolden ruller værre end en medicinbold, men bedre end en slambold. Wallballs speciale bliver således træningspas med meget fokus på puls og eksplosivitet.

SLAM BALL

Denne model er den mest holdbare bold af dem alle. Dette er lavet til at tage meget tæsk. Mudderkuglen kommer ligesom medicinbolden og vægkuglen i forskellige vægte for at skabe forskellige belastninger. En slambold har en blød gummiskal, der kan modstå hårde stød. Mudderkuglen er ikke lavet til at blive rullet let, men den manglende evne kan være en fordel i sig selv. Takket være mudderkuglens gode sugeevne hopper den næsten ikke. Hvilket betyder, at eksempelvis vægbolde stort set bliver umulige. Denne bold er især god til træningspas, hvor du ønsker at tage i. Navnet D-bold kan også forekomme. D'et i navnet kommer fra det engelske dead, og står for bevægelsen af ​​bolden, der dør. D-bold og slamball er synonymer for hinanden.

TORNADOBOLD

Tornadobolden er en mindre medicinbold, der er fastgjort til et kortere reb. Bolden kan ligesom førnævnte bolde bruges til alle typer øvelser, hvor man ønsker en vægt tæt på kroppen. Men tornadoboldens specialitet bliver brugt med momentum. Rebet gør det muligt at skabe bevægelse i bolden, så værktøjet nærmest bliver en mellemting mellem en medicinbold og en kettlebell.

PILATESBOLD

En pilatesbold er en oppustelig bold, der bruges i forskellige kropsvægtøvelser. Denne type bold kommer ikke i forskellige vægte som ovenstående bolde. I stedet er det størrelsen på bolden, du skal være opmærksom på. For at vide, hvilken bold der passer til dig, bør du tage udgangspunkt i din kropslængde i første omgang. Forholdet mellem længde og bold ser således ud:

  • 150 cm eller kortere - kuglediameter 55cm
  • 150-168 cm - kuglediameter 65 cm
  • Over 168 cm - kuglediameter 75 cm

En større bold er normalt tungere at træne med end en mindre.
I vores sortiment finder du også mini pilatesbolde. Disse er skabt til forskellige former for coretræning, når du ønsker at have dit tyngdepunkt tættere på jorden.
Pilatesbolde kaldes også gymnastikbolde og yogabolde.

SE ET UDVALG AF TRÆNINGSBUDLER NEDENFOR: