Vægtstangstativ

En Vægtstangsholder...

...er et af de produkter, der udgør grundlaget for det traditionelle fitnesscenter. Fra en vægtstangsholder kan du træne øvelser som squats, bænkpres og skulderpres, for bare at nævne nogle få.

Forskellige typer af vægtstangsholdere

Hos Gorilla Sports har vi ikke kun én type vægtstangsholder. Vi har modeller, der passer til alle. Denne liste indeholder vores forskellige modeller. Listen går fra mindst til mest pladskrævende.

Vægtstangsstativ. Disse stativer står for sig selv og er meget praktiske både at flytte rundt på og opbevare. Vægtstangsstativer er perfekte for dig med begrænset plads.

Faste Vægtstangsholdere. Vores faste vægtstangsholdere er perfekte for dig med lidt mere plads i dit hjemmegym eller for dig, der virkelig tager din vægtstangstræning seriøst. Disse stativer er fuldt samlede, hvilket gør dem lidt mere besværlige at flytte, men betydeligt mere stabile, når de først er på plads.

Power Racks. For den, der virkelig ønsker at kunne læsse vægte på, uden at skulle bekymre sig om, at stativet bevæger sig en millimeter, er vores Power Cages at foretrække. Disse kommer med den finesse, at de har justerbare horisontale stænger, som kan fange vægtstangen, hvis den skulle falde mod gulvet, hvilket kan være rigtig rart at vide, når du maxer. Med et Power Cage er der intet, der stopper dig fra at løfte tungt, ikke engang parketgulvet.

Køb Vægtstangsholder

Når du skal købe en vægtstangsholder, skal du tænke på nogle ting:

  • Hvor høj er den?
  • Hvor bred er den?
  • Hvor meget vægt kan den holde?
  • Har jeg brug for et rack eller en power cage?

Højden er afgørende for, hvad du skal gøre sammen med, hvor lang du er. For at træne squats bør din vægtstang i alle tilfælde gå op til 20cm under dine skuldre. Så undgår du et ekstra squat hver gang, du skal tage stangen af.

Bredden er en vigtig detalje for dig, der vil bruge din vægtstangsholder med en bænk. Nogle af vores vægtstangsholdere har sikkerhedsstænger på siderne, fx PRO Rack. I så fald bør du tænke over, hvor bred din vægtstangsholder bør være for ikke at ramme albuerne.

Hvor meget vægt din vægtstangsholder kan holde er naturligvis afgørende for, hvor meget du kan løfte. Vær omhyggelig med at se på stativets maksimale belastning, så det ikke giver efter, når vægtene bliver tungere. Det er først, når du skal løfte mere end 150kg, at dette er vigtigt.

Squat Rack eller Power Cage? Det, der afgør dette valg, er, hvor meget plads du har derhjemme, et power cage er meget større, samt hvordan du ønsker at kunne flytte dit rack. Hvis du ønsker at kunne flytte rundt på stativet, er vores squat racks betydeligt lettere at have med at gøre.

Hvis du vil finde en vægtstang at kombinere din vægtstangsholder med, så finder du alle vores vægtstænger HER.

Fri fragt indgår ved alle køb.

Hjemmetræning Aflastningstativ Power Rack/Cage Vægtstangstativ Stativer med bænk

15 produkter