Vægtstangstativ

Vægtstangstativ er et af de produkter der danner grundlaget for det traditionelle fitnesscenter og med det kan du træne øvelser som squat, bænkpres og skulderpres.
Hvis du vil finde en vægtstang til at kombinere din vægtstang med, finder du alle vores vægtstænger HER.

Har du plads til et stativ der er lige så stort som et Full Rack eller som et Power Cage eller ville det være bedst at have to standere som du nemt kan lægge væk når du er færdig med at træne? Dette er noget at tænke over. Jo større stative er jo mere stabil er den selvfølgelig og hvis du ved at du kommer til at træne på en vægt der er tung kan det være rart med noget ekstra stabilt.

Når det er sagt så skal du også huske på at vores stande kan klare en meget høj belastning så hvis du vil være i stand til at sætte vægtstangen tilbage på en kontrolleret måde er det et rigtig godt alternativ. Rack og Cage har også en fordel i sikkerhedsbøjler så du altid har en nødraket hvis du kører for at fejle.

Køb Vægtstangstativ

Når du køber et vægtstangsstativ er der et par ting du skal huske på:

  • Hvor høj er den?
  • Hvor bred er den?
  • Hvor meget vægt kan den klare?
  • Har jeg brug for et stativ eller et strømbur?

Højden er afgørende for hvad du skal lave sammen med hvor høj du er. Hvis du skal træne squat, er det at foretrække hvis vægtstangsstativet på en eller anden måde går op til 20 cm under dine skuldre så du ikke skal bøje benene for meget når du skal løfte af og på. Vi har fx et vægtstangsstativ der kun er til bænkpres og som sagtens kan snyde alle der tror ​​de køber et stativ til squats.

Bredden er en vigtig detalje for dig, der ønsker at bruge et vægtstangsstativ med bænk. Der findes nemlig vægtstangsstativer såsom PRO Rack som har sikkerhedsbøjler på siderne. Hvis du så vil kunne ligge mellem dem og træne bænkpres er bredden afgørende for om du slår albuerne i sikkerhedsbøjlerne eller ej.

Hvor meget vægt den kan klare er selvfølgelig også afgørende. Normalt tænker vi sjældent over det når vi træner hos traditionelle fitnesskæder men fortsætter med at tage mere og mere på. Vi skal ikke tænke på det da de køber dyrt udstyr der holder til +500 medlemmer der bruger det hver dag. Men når det kommer til hjemmegym er prisen billigere og så er det ofte den maksimale belastning der bliver påvirket.

Rack eller Power Cage? Vi begyndte at skrive lidt om det i indledningen og det er tydeligt at det har sine fordele. Det er også sådan at disse stillinger fylder meget mere og bare sådan noget som at alt som regel er meget dyrere end alternativet gør at man kan spørge sig selv om det er alternativet at være med. Fordelene er at du får noget der er meget stabilt hvilket betyder at det holder meget længe uanset hvordan du håndterer det.

Du vil kunne sætte vægtstangen tilbage i et højere tempo i forhold til når du bruger et vægtstangsstativ hvilket kan være rart når du presser dig selv det lille ekstra. Sikkerhedsstænger medfølger så du kan føle dig tryg når du træner selv. Træn samtidig ikke så tæt på dit max. Sørg for at fuldføre hver gentagelse i stedet for. Ud over dette har Racks and Cages alt for ofte en hagestang hvilket øger træningsmulighederne.

Med squat rack kan du træne bl.a. squat, skulderpress, dødløft og meget mere!

Gratis forsendelse på alle køb over 700 kr.

Hjemmetræning Aflastningstativ Power Rack/Cage Vægtstangstativ Stativer med bænk

15 produkter